Zempléntől a Nyírségig, irodalmi nagyjaink nyomdokán, Magyarország, Észak-magyarország, 2018-09-29, Félpanzió
Zempléntől a Nyírségig, irodalmi nagyjaink nyomdokán
Utazás száma: 58965122
starstarstar
Időpont: 2018-09-29 - 2018-09-30
Időtartam: 2 nap
Ellátás: Félpanzió
Közlekedés: autóbusz, -
Utazás típusa: Körutazások
 -0 %  (86 €)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Fekvese

1. nap: Szeged-Budapest-Diósgyőri vár-Boldogkőváralja-Vizsoly-Hollóháza-Sátoraljaújhely-Sárospatak-TokajKora reggel Szegedről indulva Budapesten át meg sem állunk a Zempléni-hegység nyugati lábáig, ahol elsőként Boldogkőváralján a boldogkői várral ismerkedünk, melyet a Tatárjárás után emeltek a vidék akkori urai, kb. 1255-ös években. A robosztus vár a dombtetőről néz le ránk, nem nehéz elhinnünk, hogy még a török elleni végvárharcok hosszú évtizedeit is átvészelte. A térség rengeteg történelmi emléket őriz, így nem tétlenkedünk, további állomásaink között szerepel Vizsoly, ahol az első magyar nyelvű bibliát tekintjük meg. A „Károli” biblia írásának befejezése 1590-re datálódik, melyet a 2000-es évek elején elloptak, de „szerencsére gyorsan megkerült”, így napjainkban már fokozott biztonsági előírások mellett látogatható, Árpád-kori templomában őrzik. Következő állomásunk Hollóháza, ahol a XVIII. sz. óta gyártott híres hollóházi porcelánnal ismerkedünk, így természetesen a porcelánmúzeum és a helység története lesz látogatásunk középpontjában. A díszes porcelánok és kiállítási tárgyak megcsodálása után Sátoraljaújhely felé vesszük az irányt, ahol Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeumát célozzuk meg: az ország egyetlen magyar nyelvvel foglalkozó múzeumának koncepciója a magyar nyelvi értékek és a magyar nyelv történetének közvetítése, megőrzése. A múzeumot követően útra kelünk és a sárospataki Rákóczi-vár lesz kirándulásunk következő programpontja. A látnivalókban és magyar emlékhelyekben gazdag nap végén Tokaj városába, szálláshelyünkre érkezünk. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd vacsoraidő előtt hangulatos, fakultatív borkóstolót ajánlunk egy szálloda közeli borpincében, ahol több fajta helyi borral ismerkedünk. Ezt követően elfogyasztjuk vacsoránkat, majd visszatérünk szálláshelyünkre.
2. nap: Tokaj-Tiszalök-Andrássy kastély-Máriapócs-Nyírbátor-Budapest-SzegedReggeli után útnak indulunk, és tokaji városnézésünk során sétálunk hangulatos főutcáján, és a város jellegzetes épületeivel ismerkedünk. A sétát követően fakultatív hajózást ajánlunk: hajóra szállunk és egy csodálatos tiszai (a vízállás alapján a Bodrogon) hajókirándulás keretében a Felső-Tisza-vidék páratlan és szemet gyönyörködtető látványában lesz részünk, ahogy a Tisza egyre ki-kiszélesedő kanyarulataiban kanyargunk hajónkkal. A „partraszállás” után a tiszadobi Andrássy-kastély felé vesszük az irányt. Tiszadob és környéke 1741 óta tartozott az Andrássy-családhoz, a kastély 1880-1885 között épült, és úgy tartják, hogy Erzsébet királynénk tiszteletére épült a franciaországi loire-völgyi kastélyok mintájára. Az impozáns épület után a máriapócsi Szent Mihály-zarándoktemplom felé indulunk. A barokk stílusú nagytemplom az 1700-as évek közepe táján épült azután, hogy a XVII. sz. végén egy liturgia során a hívek arra lettek figyelmesek, hogy az akkori kis fatemplom Szűzanya-képe könnyezni kezd az istentisztelet alatt. Nem kellett sok idő, hogy a magyar zarándokok közkedvelt úticéljává váljon az apró település… A rengeteg történelmi emlékhely után még a majd’ 500 éves nyírbátori Báthori-kastélyt is meglátogatjuk, ahol a nemesi családdal és birtokainak történetével ismerkedünk. Programunkat a közelben emelkedő impozáns, magas, gótikus középkori eredetű nyírbátori református templommal zárjuk, melynek délkeleti oldalán zsindellyel fedett haranglábát csodáljuk. A tartalmas nap után autóbuszunkkal hazafelé indulunk, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd Szegedre.


x
Artablazat

Árak és felárak (1 főre) 2018

Részvételi díj: 27.500 Ft    
1 ágyas felár: 7.500 Ft    
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka szálloda***
Ellátás: 1x félpanzió
Fakultatív programok (25 főtől)
Tokaj borkóstoló 3.200 Ft
Tiszai hajózás 6.600 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai:7000 Ft
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét -Budapest-Miskolc útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején
Az ár tartalmazza
Utazás busszal, Közlekedés, Ellátás megadott szerint
Az ár nem tartalmazza
Fakultatív programok
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI